Vakantie op een kasteeldomein in de Condroz

Beschikbaarheid en prijzen

Omschrijving originele accommodatie

Het kasteeldomein van Ronchinne is 42 hectare groot en ligt midden in de Condroz regio aan de voet van de Ardennen. Je kan er niet enkel origineel overnachten in het kasteel maar ook in enkele leuke Insolites, bijzondere accommodaties op een afgelegen plek op het domein.

Zo kan je er uniek overnachten in een boomhut met prachtig zicht op het kasteel. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie met het gezin. De Loft Cube, een futuristische kubus waar je luxueus kan logeren, is dan weer ideaal voor een romantische vakantie met zijn tweetjes. Of wat dacht je van de schattige fazantenhuisjes? Deze huisjes werden vroeger gebruikt voor de fazanten van het kasteeldomein maar zijn nu omgetoverd tot stijlvolle vakantiehuisjes.

Wanneer je in deze unieke accommodaties verblijft, heb je toegang tot het ganse kasteeldomein. Ontbijten kan in het kasteel zelf. Hier kan je ‘s avonds ook terecht voor het diner en een lekker drankje in de stijlvolle bar. Vanop het terras heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de vallei.

Als kers op de taart kan je je in de kasteeltuin ontspannen in de sauna, hamam, Scandinavisch bad en verwarmd zwembad. Door de unieke ligging is dit domein echt perfect voor een rustgevende vakantie in een prachtige natuurlijke omgeving.

In de omgeving

Het domein van Ronchinne ligt in Maillen, een deelgemeente Assesse en situeert zicht tussen Dinant en Namen. Op het landgoed zelf kan je heel wat sporten beoefenen zoals tennis, tafeltennis, minigolf en biljart. Je kan er ook fietsen huren om de ruimere omgeving te ontdekken. Het domein is bovendien ideaal voor mooie natuurwandelingen te maken in het glooiende landschap van de Condroz.

Door de centrale ligging tussen Dinant en Namen is het moeilijk kiezen welke stad je gaat bezoeken want beiden hebben verschillende troeven. Waarom geen stadsbezoek brengen aan beiden?

Een bezoek aan de watertuinen van Annevoie is ook een aanrader bij je verblijf in deze regio. Het zeventiende-eeuwse kasteel van Annevoie wordt omringd door een gigantisch park vol met waterwerken. Deze tuinen zijn niet voor niets opgenomen in het Belangrijk Erfgoed van Wallonië.

Op een half uurtje rijden sta je in de grotten van Han. Ideaal voor een uitstapje met de kinderen! Ze kunnen er ondergrondse avonturen beleven en op een leerrijke manier geologische schatten ontdekken. Achteraf kan je ook nog een bezoek brengen aan het wildpark waar maar liefst 650 dieren leven.

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Bijzondere verblijfplaatsen in de natuur
Originele romantische overnachtingen
Unieke overnachtingen met wellnessfaciliteiten
Originele budgetvriendelijke overnachtingen

  • 2 of 4
  • 1
  • Assesse
  • Namen
  • België