Logeren in een uniek historisch gebouw in Limburg

Beschikbaarheid en prijzen

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Omschrijving originele accommodatie

De landcommanderij Alden Biesen in het Limburgse Bilzen werd in de dertiende eeuw opgericht en heeft jarenlang een belangrijke economische, religieuze en culturele rol vervuld. Het was de landcommanderij van de Duitse Ridderorde in Rijkhoven en tot 1795 de hoofdzetel van de balije Biesen. De rentmeesterswoning van deze historische site werd omgevormd tot een uniek hotel.

Het hotel Martin’s Rentmeesterij is gehuisvest in een monumentaal gebouw, uitgebreid met een moderne vleugel. Je kan er origineel overnachten in stijlvol ingerichte hotelkamers. De suites en het restaurant bevinden zich in het historische gedeelte van het gebouw. Veel authentieke elementen zijn hier nog bewaard gebleven.

In het wellnessgedeelte kan je helemaal tot rust komen in de sauna, hamam of het zwembad. Je kan je er ook laten verwennen door diverse massagebehandelingen, gelaat- of lichaamsverzorging.

In de omgeving

Sinds 1971 is de landcommanderij Alden Biesen eigendom van de Vlaamse Overheid. De site werd prachtig gerenoveerd en is sinds 2000 geklasseerd als beschermd erfgoed. Het indrukwekkende kasteeldomein heeft momenteel een culturele en congresfunctie. Op het domein vind je onder andere een prachtige Middeleeuwse waterburcht met slotgracht, een mooie kerk , een gezellig binnenplein, Engelse en Franse tuinen, de Minervatempel, een bijzonder poortgebouw,…

De omgeving rond het kasteeldomein Alden Biesen leent zich ideaal om te wandelen en te fietsen. In het glooiende landschap en tussen de boomgaarden passeer je vaak langs mooie vergezichten. Ideaal voor een rustgevende vakantie in het gastvrije Limburg!

Trek je toch liever eens de stad in? Zowel Hasselt, Tongeren als Maastricht liggen vlakbij de landcommanderij. Een dagje shoppen kan uiteraard ook in het Designer Outlet Shopping Center Maasmechelen Village.

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Luxueuze originele overnachtingen
Originele romantische verblijfplaatsen
Bijzondere overnachtingen met wellnessfaciliteiten


Deel dit:
Facebooktwitterpinterest

Overzicht

  • 2
  • 1
  • Bilzen
  • Limburg
  • België

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram