7x Bijzonder overnachten in Brussel

grote markt brussel citytrip bezienswaardigheden

De hoofdstad van België is beslist een bezoekje waard. Je vindt er zoveel meer dan frieten en chocolade. De bekendste bezienswaardigheden in Brussel zijn ongetwijfeld het Atomium, de Grote Markt en Manneke Pis. Maar daarnaast valt er nog heel wat meer te bezichtigen in de stad zoals de Kunstberg, het Hortamuseum, de Marollenwijk, het Magritte museum, het Koninklijk Paleis, talrijke street art kunstwerken en zoveel meer. Zoek je nog een hotel in Brussel? Doe dan eens gek en ga uniek overnachten in Brussel.

1. Uniek hotel in Brussel: een monumentaal gebouw

Het Juliana Hotel is een vijfsterren hotel in Brussel dat gelegen is aan het prachtige neoklassieke Martelaarsplein. Het hotel dat in 2021 de deuren opende is ondergebracht en een beschermd monumentaal gebouw. Het hotel is er stijlvol ingericht met hedendaagse kunst en bijzondere aandacht voor verfijnde decoratie. Er werd een intimistische en gezellige sfeer gecreëerd zonder aan elegantie in te boeten. Dit luxueuze hotel beschikt bovendien over een wellness met binnenzwembad, sauna en hamam. Ideaal om tot rust te komen na een dag de stad verkend te hebben.

Meer info

juliana hotel Brussel overnachten citytrip

2. Speciaal slapen in een strip hotel in Brussel

Yooma Urban Lodge is een hip hotel in Brussel op wandelafstand van het station Brussel-Zuid. Het hotel staat in het teken van stripverhalen. Deze accommodatie valt ongetwijfeld in de smaak bij jong en oud. België heeft een rijke stripgeschiedenis waar erg veel belang aan gehecht wordt door de stad Brussel. Ben je helemaal in de ban van stripverhalen? Breng dan een bezoek aan het Stripmuseum of wandel de Striproute die je langs een zestigtal stripmuren in Brussel brengt.

Meer info

hotel Brussel overnachten citytrip Yooma Urban Lodge

3. Origineel logeren in Brussel: in een voormalige gevangenis

Je kan luxueus overnachten in Brussel in het vijfsterrenhotel Rocco Forte Hotel Amigo. Dit gebouw is al meer dan 500 jaar oud en fungeerde onder andere als gevangenis. Sinds 1957 werd het in gebruik genomen als luxueus hotel met het oog op de wereldtentoonstelling van 1958. Toen werden er koninklijke families en andere beroemdheden ontvangen. Daarna bleef het een erg populair hotel, mede dankzij de topligging op enkele passen van de Grote Markt. Ook het bekroonde Italiaanse restaurant valt ongetwijfeld in de smaak.

Meer info

hotel Brussel overnachten citytrip Rocco Forte Hotel Amigo

4. Bijzonder logeren in Brussel: in een art nouveau gebouw

Hotel Le Dôme is een art nouveau hotel in Brussel dat behoort tot het culturele erfgoed van de stad. Vanuit het hotel wandel je zo de Nieuwstraat in, de belangrijkste winkelstraat van Brussel. Winkelliefhebbers die de art nouveau bouwstijl weten te appreciëren zitten hier dus zeker goed. Wil je even de drukte van de stad ontlopen? Het hotel ligt vlakbij de Kruidtuin, ideaal dus om even tot rust te komen!

Meer info

Brussel hotel Le Dôme overnachten citytrip

5. Origineel logeren in een artistiek hotel in Brussel

Nhow Brussels Bloom is een kunstzinnig hotel in Brussel dat gelegen is in de Kruidtuin wijk. Het hotel staat helemaal in het teken van kunst. Dit trendy designhotel heeft een hippe eetzaal met als blikvanger een Volkswagen busje. Door de ligging naast de Botanique is dit hotel ideaal wanneer je er een concert gaat bijwonen. De naastgelegen Kruidtuin is dan weer een perfecte locatie voor een picknick in de stad.

Meer info

hotel Brussel overnachten citytrip Nhow Brussels Bloom kruidtuin

6. Speciaal slapen in een voormalig theater in Brussel

Hotel Marivaux is een viersterren hotel in Brussel dat gehuisvest is in een voormalig theater en bioscoop uit 1924. Het prachtige gebouw in art-deco stijl was ooit één van de mooiste theaters van de stad. Daarna werd het gerenoveerd tot een stijlvol hotel in een authentiek kader. De ligging van het gebouw vlakbij de Nieuwstraat is ook perfect wanneer je graag gaat shoppen.

Meer info

Brussel hotel Marivaux overnachten citytrip

7. Uniek overnachten in Brussel: in een fotografiehotel

Fotografieliefhebbers gaan ongetwijfeld gecharmeerd zijn door het Zoom Hotel in Brussel. Het hotel is ingericht in een industriële stijl met een speelse toets rond het thema fotografie. Er is een gezellig buitenterras aanwezig en ook een stijlvolle bar waar je verschillende Belgische bieren kan proeven. Dit bijzondere boutique hotel ligt vlakbij de trendy Louisalaan.

Meer info

Meer tips voor citytrip overnachtingen

Ga je nog meer steden bezoeken in België. Lees dan zeker onze andere tips om op een unieke manier te overnachten in de stad.

Misschien vind je dit ook leuk...

Reacties

 1. Claire

  Wat een leuke opties allemaal! Ik wist niet dat Brussel zo veelzijdig is.

 2. Linda schrijft ’t op

  Een striphotel of overnachten in een gevangenis dat zullen mijn kinderen ook erg leuk vinden.

 3. Linda Meester

  Wat veel uiteenlopende slaapplaatsen, dat is een leuke verzameling geworden

 4. Caroline

  Weer een mooie verzameling. Wij verbleven een paar weken geleden in The Scott hotel in Brussels. Een sfeervol hotel in burlesque stijl waar je je helemaal kan laten bedwelmen door de flamboyante sfeer van Scott Fitzgeralds verhalen. Je stapt hier in de betoverende wereld van de roaringtwenties. Echt een aanrader!

 5. Wanda

  Oh, ik zou dan voor het fotografiehotel gaan! Dat lijkt mij echt een super leuke locatie! Brussel is sws al weer een tijdje geleden dat we er zijn geweest, dus wie weet in het najaar maar eens kijken.

 6. Tessa

  Wat een geweldige hotels, alle kunst gerelateerde hotels lijken mij erg gaaf om te logeren als kunsthistorica

 7. Nicole Orriëns

  Wauw, wat een prachtige plekjes allemaal! Ik houd vooral van oude en sfeervolle gebouwen, dus ik zou er daar eentje van kiezen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *