fbpx

Uniek overnachten in Mechelen

De stad Mechelen bevindt zich aan de rivier de Dijle en is strategisch gelegen tussen Antwerpen en Brussel. Deze stad is misschien iets minder gekend dan Antwerpen, Brugge, Brussel of Gent, maar zeker niet minder de moeite waard voor een bezoek. Mechelen heeft namelijk heel wat te bieden qua toeristische bezienswaardigheden.

Enkele voorbeelden zijn de Sint-Romboutskathedraal, de Grote Markt, de Kazerne Dossin, het Vrijbroekpark, de Vismarkt, het Klein en Groot Begijnhof, brouwerij Het Anker, de Vleeshalle, het Speelgoedmuseum, Technopolis en dierentuin Planckendael.

Mechelen is dus absoluut een aanrader voor een alternatieve citytrip in België. Je kan je bezoek aan de stad ook combineren met een originele overnachting zodat je voldoende tijd hebt om de stad te bezoeken want er valt echt heel wat te beleven.

1. Origineel overnachten in een kerk

In Nederland kan je al op verschillende plaatsen overnachten in een kerk. In België daarentegen kan dit voorlopig nog maar op één locatie en dat is in Mechelen. Dit is dus echt een unicum in ons Belgenlandje als je eens hemels wil slapen. In het historische stadscentrum van Mechelen is een voormalige minderbroederskerk gerenoveerd tot een prachtig hotel. Deze locatie is echt perfect voor een romantische citytrip in Mechelen!

Meer info

uniek overnachten belgie mechelen kerk
origineel overnachten belgie mechelen kerk

2. Bijzonder logeren in een voormalig zwembad

Het voormalige zwembad van Mechelen werd omgebouwd tot een bijzonder hotel dat eind 2019 de deuren opende. Het historisch gebouw dateert uit 1924 en veel Mechelaars hebben hier leren zwemmen. Na de sluiting van het zwembad kreeg dit monumentale pand een luxehotel als herbestemming. Het grote zwembad werd omgebouwd tot vijver en is een echte eyecatcher in de prachtige binnenplaats. Je kan er nu origineel overnachten in één van de luxueuze hotelkamers. Kies voor een poolview kamer wanneer je graag zicht hebt op de patio met vijver!  

Meer info

uniek overnachten belgie mechelen zwembad
origineel overnachten belgie mechelen zwembad

3. Uniek overnachten in een brouwerij

Midden in het Groot Begijnhof van Mechelen ligt brouwerij Het Anker die opgericht werd in de vijftiende eeuw. Je kan de brouwerij onder begeleiding van een gids bezoeken en achteraf proeven van de lekkere biertjes. Wat handig is dat je ook kan overnachten in de brouwerij. Je kan origineel overnachten in het brouwerijhotel dat zich op een unieke locatie bevindt. De hotelkamers zijn sfeervol ingericht met een leuke twist naar de brouwerij.

uniek overnachten belgie mechelen brouwerij
origineel overnachten belgie mechelen brouwerij

4. Bijzonder overnachten in een voormalig ziekenhuis

Normaal gezien kom je niet voor je plezier overnachten in een ziekenhuis. In het hartje van Mechelen kan je echter uniek overnachten in een voormalig ziekenhuis dat omgebouwd werd tot hotel. Het hotel bevindt zich vlakbij de Sint-Romboutskathedraal en is dus een ideale uitvalsbasis om de stad te gaan ontdekken. Je kan er origineel overnachten in mooi ingerichte hotelkamers. ’s Morgens kan je de dag goed beginnen met een ontbijt met zicht op de binnentuin. In de binnentuin met olijfbomen is het trouwens ook goed vertoeven bij mooi weer. Na een dag in de stad kan je nog afsluiten met een lekker drankje in de hotelbar.

Meer info

uniek overnachten belgie mechelen hotel
origineel overnachten belgie mechelen hotel

Waar willen jullie wel eens origineel overnachten in Mechelen?

Misschien vind je dit ook leuk...

Reacties

 1. Lindaschrijfthetop

  Het lijkt me eng om in een kerk te overnachten, waar ook overleden mensen geweest zijn.

 2. Felice Veenman

  overnachten in eenbrouwerij?? Dat is wel iets voor de dochter van een brouwmeester

 3. Jouvence

  Overnachten in een kerk lijkt me wel wat, al ziet het begijnhuisje er ook wel knus uit!

 4. Caroline

  Dit zijn weer fijne adresjes met een bijzondere atmosfeer. Mocht ik ooit naar Mechelen gaan dan weet ik waar ik mijn overnachting ga boeken.

 5. Sandra

  Ik woon in de buurt van Mechelen en het is inderdaad een leuke en gezellige stad! Mijn dochter heeft er eens in die kerk overnacht en vond het een echte aanrader!

 6. An

  Leuke tips! Heb vandaag ook je site eens bekeken en staat vol met interessante info. Hopelijk kunnen we snel weer gaan reizen :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *