6x Uniek overnachten in Mechelen

Mechelen is misschien iets minder gekend dan Antwerpen, Brugge, Brussel of Gent, maar zeker ook de moeite waard voor een bezoek. Er zijn heel wat toeristische bezienswaardigheden in Mechelen zoals de Sint-Romboutskathedraal, de Kazerne Dossin, het Begijnhof, Technopolis en dierentuin Planckendael. Mechelen is dus absoluut een aanrader voor een alternatieve citytrip in België. Zoek je nog tips om op een bijzondere manier te overnachten in Mechelen? Lees dan snel verder!

1. Romantisch overnachten in Mechelen: in een kerk

In Nederland kan je al op verschillende plaatsen overnachten in een kerk. In België daarentegen kan dit voorlopig nog maar in één hotel en dat is in Mechelen. Dit is dus echt een unicum in ons Belgenlandje als je eens hemels wil slapen. In het historische stadscentrum van Mechelen is een voormalige minderbroederskerk gerenoveerd tot het prachtige hotel Martin’s Patershof. Deze locatie is echt perfect voor een romantische citytrip in Mechelen!

Meer info

uniek overnachten mechelen kerk martins' patershof hotel
origineel overnachten mechelen kerk martins' patershof hotel

2. Bijzonder hotel in Mechelen: een voormalig zwembad

Het voormalige zwembad van Mechelen werd omgebouwd tot een bijzonder hotel dat eind 2019 de deuren opende. Het historisch gebouw dateert uit 1924 en veel Mechelaars hebben hier leren zwemmen. Na de sluiting van het zwembad kreeg dit monumentale pand een luxehotel als herbestemming. Het grote zwembad werd omgebouwd tot vijver en is een echte eyecatcher in de prachtige binnenplaats. Je kan er nu origineel logeren in Mechelen in één van de luxueuze hotelkamers. Kies voor een kamer met uitzicht op de vijver wanneer je graag zicht hebt op de patio! 

Meer info

origineel overnachten hotel mechelen citytrip

3. Uniek overnachten in een brouwerij in Mechelen

Midden in het Groot Begijnhof van Mechelen ligt brouwerij Het Anker die opgericht werd in de vijftiende eeuw. Je kan de brouwerij onder begeleiding van een gids bezoeken en achteraf proeven van de lekkere biertjes. Wat handig is dat je ook kan overnachten in de brouwerij. Je kan origineel overnachten in het brouwerij hotel in Mechelen dat zich op een unieke locatie bevindt. De hotelkamers zijn sfeervol ingericht met een leuke twist naar de brouwerij.

origineel overnachten mechelen citytrip brouwerij het anker
uniek overnachten mechelen hotel brouwerij het anker

4. Bijzondere B&B in Mechelen: een begijnhuisje

B&B De Vrome Vos is ondergebracht in een authentieke begijnhofwoning in het Groot Begijnhof in Mechelen. In het begijnhuisje kan je origineel overnachten in één van de twee gezellig ingerichte kamers. In de mooie binnentuin is het goed vertoeven en bij goed weer kan je er ’s morgens ook ontbijten. Wil je graag in een rustige omgeving slapen in een historisch kader en toch midden in de stad? Dan ben je hier aan het goede adres bij deze B&B in Mechelen!

Meer info

bijzonder overnachten mechelen B&B begijnhuisje

5. Speciaal overnachten in een voormalig ziekenhuis

Normaal gezien kom je niet voor je plezier overnachten in een ziekenhuis. In het hartje van Mechelen kan je echter uniek overnachten in een voormalig ziekenhuis dat omgebouwd werd tot hotel. Dit hotel in Mechelen bevindt zich vlakbij de Sint-Romboutskathedraal en is dus een ideale uitvalsbasis om de stad te gaan ontdekken. Je kan er origineel overnachten in mooi ingerichte hotelkamers. ’s Morgens kan je de dag goed beginnen met een ontbijt met zicht op de binnentuin. In de binnentuin met olijfbomen is het trouwens ook goed vertoeven bij mooi weer. Na een dag in de stad kan je nog afsluiten met een lekker drankje in de hotelbar.

Meer info

origineel overnachten hotel mechelen citytrip

6. Origineel overnachten in een unieke B&B in Mechelen

De bed and breakfast de Lachende Engel is gevestigd in een negentiende-eeuws herenhuis in Mechelen. Deze uniek ingerichte B&B in Mechelen beschikt over 2 ruime kamers met een authentieke inrichting in Belle Epoque stijl met eiken vloer, glas-in-lood ramen en hoge plafonds.  Eén van de kamers beschikt zelfs over een privé dakterras. ’s Morgens krijg je een bourgondisch ontbijt voorgeschoteld zodat je met een volle maag de stad in kan trekken. Ben je op zoek naar een gastvrije B&B in een unieke setting om te overnachten in Mechelen? Zoek dan niet verder!

Meer info

bijzondere B&B Mechelen citytrip

7. Meer tips om te overnachten in de stad

Ga jij wel vaker op citytrip vakantie? Bekijk dan zeker ook nog onze tips om op een bijzondere manier te logeren in andere steden.

Misschien vind je dit ook leuk...

Reacties

 1. Lindaschrijfthetop

  Het lijkt me eng om in een kerk te overnachten, waar ook overleden mensen geweest zijn.

 2. Felice Veenman

  overnachten in eenbrouwerij?? Dat is wel iets voor de dochter van een brouwmeester

 3. Jouvence

  Overnachten in een kerk lijkt me wel wat, al ziet het begijnhuisje er ook wel knus uit!

 4. Caroline

  Dit zijn weer fijne adresjes met een bijzondere atmosfeer. Mocht ik ooit naar Mechelen gaan dan weet ik waar ik mijn overnachting ga boeken.

 5. Sandra

  Ik woon in de buurt van Mechelen en het is inderdaad een leuke en gezellige stad! Mijn dochter heeft er eens in die kerk overnacht en vond het een echte aanrader!

 6. An

  Leuke tips! Heb vandaag ook je site eens bekeken en staat vol met interessante info. Hopelijk kunnen we snel weer gaan reizen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *