fbpx

Origineel overnachten in Antwerpen

origineel overnachten antwerpen hotel citytrip

Antwerpen is één van de meest populaire citytrip bestemmingen in België. Deze veelzijdige stad heeft dan ook heel wat te bieden voor toeristen. De vele winkels, horecazaken en culturele bezienswaardigheden spreken veel mensen aan. Eén van de recentere pareltjes zoals het MAS en het Havenhuis maken van het Eilandje een begeerde wijk. Maar ook de traditionele bezienswaardigheden zoals de Grote Markt met het beroemde stadhuis en prachtige gildehuizen, de kathedraal, de Zoo van Antwerpen,… blijven erg in trek. Wil je graag wat langer in de stad verblijven en zoek je nog een hotel in Antwerpen? Dan zijn deze bijzondere slaapplekken een aanrader!

1. Uniek overnachten in een klooster in Antwerpen

Wil je graag een romantische vakantie doorbrengen in Antwerpen? Dan is Hotel August echt een aanrader. Dit stijlvolle hotel in Antwerpen is ondergebracht in een voormalig Augustijnenklooster. Het bevindt zich in het Groene Kwartier, een voormalig militair hospitaalcomplex. Het is erg rustig gelegen in een groot voetgangersgebied met groene ruimten. Het hotel beschikt over een culinair restaurant, een prachtige bar, een gezellige binnentuin en een wellness centrum. Hier kan je je dus volledig in de watten laten leggen!

Meer info

2. Luxueus logeren op de Handelsbeurs site

In 2022 opende het Sapphire House Antwerp, dat deel uitmaakt van de Marriott groep, de deuren. Het is een luxueus vijfsterren hotel in Antwerpen op de site van de Handelsbeurs. Het hotel is gevestigd in een gebouw uit de zestiende eeuw dat herinnert aan de Gouden Eeuw van de stad. Je kan er logeren in een uniek historisch en architecturaal pareltje op een topligging vlakbij de Meir.

Meer info

3. Bijzonder overnachten in een bank in Antwerpen

Hotel Franq is gehuisvest in een voormalig bankgebouw. De naam verwijst dan ook naar de vroegere Belgische Franken die er bewaard werden. Het boutique hotel ligt op wandelafstand van de Meir en de kathedraal van Antwerpen. Het stijlvol ingerichte hotel beschikt over een prachtige lobby, een gezellige bar en een culinair restaurant. De verfijnde keuken van het restaurant werd bekroond met een Michelinster. Dit hotel in Antwerpen is dan ook ideaal voor fijnproevers!

Meer info

4. Hemels slapen in een klooster in Antwerpen

In 2022 opende Botanic Sanctuary Antwerp de deuren. Dit luxueus vijfsterren superior hotel in Antwerpen ligt naast de Plantentuin van Antwerpen, beter gekend als Den Botaniek. Het bevindt zich in een prachtig gerenoveerd kloostercomplex uit de vijftiende eeuw met een mooie kloostertuin. Bij de renovatie werd rekening gehouden met het behoud van veel authentieke elementen. Het is één van de meest luxueuze hotels van België. Er zijn twee restaurants aan verbonden: Hertog Jan (2 Michelinsterren) en Fine Fleur (1 Michelinster). Dit hotel in Antwerpen is dus erg geschikt voor wanneer je een bijzondere gelegenheid wilt vieren en van lekker eten houdt.

Meer info

5. Overnachten in een historisch gebouw in Antwerpen

De voorgevel met imponerende poort doet al vermoeden dat dit een bijzonder gebouw is. Het Suitehotel Gulde Schoen is ondergebracht in een gebouw dat dateert uit de veertiende eeuw. Het kende een rijke geschiedenis want het behoorde onder andere toe tot de kerkgemeenschap en families van rijke kooplieden. Het gebouw weerspiegelt dan ook de rijke geschiedenis van de stad Antwerpen. Dit bijzondere hotel wordt uitgebaat door de familie van rode duivel Mousa Dembélé. Je kan er logeren in stijlvol ingerichte suites op een toplocatie in het centrum van Antwerpen vlakbij de Groenplaats en de kathedraal.

Meer info

6. Slapen in een bijzonder boutique hotel in Antwerpen

Hotel O Kathedral ligt op een unieke locatie tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Vanuit sommige kamers heb je een prachtig uitzicht op de kathedraal. Naast de bijzondere ligging valt de unieke inrichting van dit hotel in Antwerpen op. De kamers zijn versierd met prachtige muurschilderingen en beschikken over moderne design meubels. Bij interieurliefhebbers gaat dit hotel in Antwerpen zeker in de smaak vallen.

Meer info

7. Logeren in een luxueuze penthouse in Antwerpen

SkyNooz is een luxueuze penthouse op het Eilandje, een trendy wijk ten noorden van het centrum van Antwerpen. Dit ruime privé appartement is 145 vierkante meter groot en beschikt over twee slaapkamers. Vanuit deze penthouse en het bijhorende terras heb je een fenomenaal uitzicht op de skyline van Antwerpen. Je kan er helemaal tot rust komen in de privé wellness met bubbelbad, hamam en sauna. Heb je iets speciaals te vieren of wil je iemand verrassen? Dan is deze bijzondere accommodatie in Antwerpen een voltreffer!

Meer info

Misschien vind je dit ook leuk...

Reacties

 1. sanne

  oh ik wist niet dat je kon overnachten in een klooster, dat spreekt mij wel aan. Deze ga ik opslagen, erg handig.

 2. Linda schrijft ‘t op

  Overnachten in een klooster met een mooie kloostertuin dat lijkt me wel wat.

 3. Claire

  Wat een unieke en bijzondere hotels! Ik ben trouwens ook verliefd op je coverfoto.

 4. Tessa

  Wat een veelzijdige en unieke locaties om te overnachten in Antwerpen. Meestal ga ik op en neer naar Antwerpen en blijf ik nooit in een hotel (antwerpen is nog geen uur rijden van mijn woonplaats)

 5. Sherry

  Ik wist echt niet dat je kon overnachten in een klooster. Ziet er goed uit. Ik hoop daar een keer te kunnen overnachten. Bedankt voor de tip!

 6. Jouvence

  Overnachten in het klooster is iets waar ik mijn partner heel blij mee zou maken. Ben overigens nog nooit in Antwerpen geweest.

 7. Melanie Hoogvliet

  overnachten in een klooster lijkt me wel wat. Maar eigenlijk zijn het allemaal mooie plekjes om te slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *