Slapen in een kubuswoning in Rotterdam

Beschikbaarheid en prijzen

Slapen in een kubuswoning in Rotterdam

Wanneer je in Rotterdam geweest bent heb je ongetwijfeld de gele kubuswoningen gezien. Ze dateren van de jaren tachtig maar zijn nog steeds een architecturaal hoogstandje. Wist je dat je in deze kubuswoningen ook kan overnachten? Een verblijf in deze unieke constructie staat garant voor een originele overnachting in het centrum van Rotterdam.

Het Stayokay hostel in Rotterdam beschikt over 49 kamers voor twee tot zes personen. In het restaurant kan je terecht voor het ontbijt, lunch en diner. Daarnaast ben je ook in de moderne bar welkom voor een drankje.

Door de centrale ligging van het Stayokay hostel zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Rotterdam goed bereikbaar. Bij het hostel kan je fietsen huren zodat je de ruimere omgeving ook makkelijk kan verkennen.

Bezienswaardigheden in Rottterdam

Rotterdam is dé architectuurstad van Nederland. Je vindt er niet alleen mooie historische gebouwen maar ook prachtige moderne architectuur. De Erasmusbrug, het Centraal Station en de Markthal zijn enkele belangrijke moderne iconen van de stad.

Eén van de mooiste historische gebouwen is Het Witte Huis. Het dateert van 1897 en was destijds de eerste wolkenkrabber van Europa. Ook nu nog is het prachtige 45 meter hoge gebouw in Art Nouveau stijl een echte eyecatcher aan de Oude Haven.

Rotterdam telt ook talrijke interessante musea zoals het Boijmans – Van Beuningenmuseum, het Nieuwe Instituut, het Sonneveld huis, het Chabot museum, het Natuurhistorisch museum, de Kunsthal en het Maritiem museum.

Rotterdam is ook rijk aan vele parken en groengebieden waar je kan wandelen, fietsen, spelen, relaxen en genieten van de rust. De belangrijkste stadsparken zijn Het Park, Zuiderpark, Park Schoonoord, Kralingse Bos en Dakpark.

Enkele bijzondere activiteiten in Rotterdam zijn abseilen van de Euromast, het observatieplatform van de Euromast bezoeken, een havenboottocht of muurklimmen. Leuke activiteiten voor kinderen zijn Miniworld Rotterdam, een bezoek aan het voetbalstadion van Feyenoord, Kids Marina of dierentuin Diergaarde Blijdorp. Hier vind je een overzicht terug van nog meer activiteiten in Rotterdam. 

Beschikbaarheid en prijzen

Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Speciale citytrip accommodaties
Bijzondere hostels
Originele verblijfplaatsen speciaal voor kinderen

  • 1 tot 6
  • 1
  • Rotterdam
  • Zuid-Holland
  • Nederland