Overnachten in een kerk in Mechelen

Beschikbaarheid en prijzen

Overnachten in een kerk in Mechelen

Hotel Martin’s Patershof situeert zich in het historische centrum van Mechelen, op een centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel. Dit viersterrenhotel bevindt zich in een voormalige kerk van minderbroeders. De kerk werd in 1999 ontwijd en 10 jaar later vond de opening van dit originele hotel plaats.

De 79 authentieke hotelkamers heb elk hun eigen stijl en zijn voorzien van alle comfort. Dit originele hotel biedt echt een uniek kader omwille van de prachtige zuilen, booggewelven, glas-in-lood ramen en andere religieuze details. Kortom: een originele en onvergetelijke overnachting!

Er zijn 5 types van kamers beschikbaar:
– Cosy: deze kamers bevinden zich in het voormalige minderbroederklooster naast de kerk
– Charming: authentieke kamers in de kerk
– Great: luxueuze kamers in de kerk met een bubbelbad in de badkamer
– Exceptional: zeer ruime suites met aparte zit- en werkhoek en een bubbelbad in de badkamer
– Best of Home: exclusieve royale suite net boven het altaar (het meesterwerk van dit hotel) met aparte zit- en werkhoek en een bubbelbad in de badkamer

Je kan ontbijten in een prachtige ontbijtruimte. In het atrium van de kerk is een leuke bar ingericht. Een restaurant is niet aanwezig in de kerk maar op wandelafstand vind je meerdere gezellige restaurants.

Beschikbaarheid en prijzen
uniek overnachten in een kerk in mechelen

Bezienswaardigheden in Mechelen

Martin’s Patershof is de ideale uitvalsbasis om het centrum van Mechelen te verkennen. Er zijn talrijke bezienswaardigheden zoals de beklimming van de toren van de Sint-Romboutskathedraal, wandelen langs de oevers van de Dijle of een rondvaart op de Dijle of een rondleiding bij Brouwerij Het Anker. Ook een bezoek aan de Grote Markt en het Groot Begijnhof, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, mag niet ontbreken.

Wat te doen in Mechelen met kinderen? Breng dan zeker een bezoek aan het Speelgoedmuseum of – Technopolis, het “doe-centrum” voor wetenschap en technologie. Ook een daguitstap naar dierentuin Planckendael gaat zeker in de smaak vallen bij de kinderen.

Meer tips voor een unieke overnachting

Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Origineel overnachten in een kerk, abdij of klooster
Luxueuze originele overnachtingen
Unieke romantische overnachtingen

  • 1-2
  • 1
  • Mechelen
  • Antwerpen
  • België