De mooiste kloosterhotels in België

origineel overnachten klooster belgie

Verschillende kloostergebouwen in België die in onbruik geraakt zijn hebben een nieuwe bestemming gekregen. Enkele onder hen werden omgebouwd tot sfeervolle hotels waar je op een unieke manier kan overnachten. Deze gebouwen zijn vaak prachtig bewaard gebleven met behoud van authentieke elementen. Hieronder kan je een selectie terugvinden van enkele prachtige kloosterhotels in België.

1. Martin’s Klooster hotel in Leuven

Martin’s Klooster in Leuven is een viersterrenhotel gelegen in het historische stadscentrum. De erfenis uit het vijfhonderdjarige verleden van dit gebouw is prachtig bewaard gebleven. Veel authentieke elementen zoals de koetspoort, kruisramen en houten balken vind je gelukkig nog altijd terug in het hotel. De hotelkamers zijn erg elegant ingericht en elke kamer heeft een unieke stijl. Dit is ongetwijfeld een ideale verblijfplaats voor een romantische citytrip in Leuven.

Meer info

martin's hotels klooster hotel leuven

2. Eburon Hotel in Tongeren

Het Eburon Hotel ligt in het centrum van Tongeren en is daarmee een  ideale uitvalsbasis om de oudste stad van België te gaan ontdekken. Dit trendy viersterrenhotel is gevestigd in een monumentaal klooster. Het is erg stijlvol gerenoveerd met behoud van authentieke elementen zoals houten balken en bakstenen muren. Vanuit de ontbijtruimte die zich op de bovenste verdieping bevindt heb je een mooi zicht op de basiliek. Ook op het gezellige binnenplein is het goed vertoeven.

Meer info

eburon klooster hotel tongeren romantisch overnachten

3. Martin’s Dream Hotel in Bergen

Midden in het historische centrum van Bergen kan je origineel overnachten in het Martin’s Dream Hotel. Dit luxueuze viersterrenhotel is gehuisvest in een voormalig neogotisch klooster uit de negentiende eeuw. Bij de renovatie tot een hotel is men er zeer goed in geslaagd om een evenwicht te vinden tussen de hedendaagse moderne comforteisen en het behoud van vele elementen uit het verleden van het gebouw.  

Meer info

uniek overnachten klooster hotel bergen

4. Afgelegen kloosterhotel in België: Priorij Corsendonk

Veel kloosterhotels liggen in een stad maar midden in de Kempense natuur bevindt zich Priorij Corsendonk. Dit voormalige klooster in Oud-Turnhout werd gesticht in 1395. Het gebouw is een beschermd monument en je vindt er nog prachtige Middeleeuwse architectuur terug zoals de gewelvenkelder en de kapittelzaal. Dit kloosterhotel ligt in een oase van rust en is dus perfect om de batterijen op te laden. Ook wandelaars en fietsliefhebbers gaan hier zeker hun gading vinden.

Meer info

kloosterhotels in België priorij corsendonk corsendonk oud-turnhout kempen

5. Mercure Liège City Centre in Luik

Het Mercure Liège City Centre ligt aan de oevers van de Maas in Luik. Het stadscentrum ligt op wandelafstand waardoor het hotel erg geschikt is voor een citytrip in Luik. Het sfeervolle restaurant is ondergebracht in een voormalig klooster dat dateert uit de zeventiende eeuw. Je kan er uniek overnachten in één van de comfortabele hotelkamers. Bij mooi weer kan je heerlijk relaxen op het terras in de gezellige binnentuin.

Meer info

uniek overnachten klooster hotel luik citytrip

6. Hotel August in Antwerpen

Hotel August is een prachtig boetiekhotel in het Groene Kwartier in Antwerpen. Dit hotel is gehuisvest in een voormalig Augustinessenklooster. Je kan er origineel overnachten in de hotelkamers die erg stijlvol ingericht zijn met oog voor detail. De lounge en de bar zijn ondergebracht in de voormalige kapel. Er is een wellness gedeelte waar je helemaal tot rust kan komen in de sauna, hamam en de zwemvijver. Je kan er ook genieten van diverse massagebehandelingen. Buiten op het terras met zicht op de tuin is het ook gezellig vertoeven.

romantisch overnachten klooster hotel antwerpen august
Meer info: Hotels.com

7. Meer kloosterhotels in België

Ben jij fan van historische gebouwen en authentieke elementen, dan kan je hier meer inspiratie terugvinden om te overnachten in een klooster, abdij of kerk.

Misschien vind je dit ook leuk...

Reacties

 1. rachel

  ik vind Belgie een van de mooiste plekken met mooie plaatsen om te overnachten en een klooster is het einde, gewoon mooi en rustgevend vind ik

 2. Krystle/Batboy

  Wow, stuk voor stuk prachtig zeg! Ik zou overal wel een nachtje willen blijven.

 3. Felice Veenman

  ik weet niet of ik in een klooster zou willen overnachten…zou toch het gevoel hebben dat ik er niet thuis hoor

 4. Lindaschrijfthetop

  Is het dan ook de bedoeling dat je stil moet zijn, om tot rust en inzien te komen?

  1. Tine

   Nee dit zijn normale hotels die in een bijzonder gebouw gehuisvest zijn. Het zijn dus geen bestaande kloosters meer waar je kan overnachten.

 5. Marcha

  Wauw, die kamers in het klooster hotel in Bergen. Prachtig! Stuk voor stuk plaatjes, ik wil overal wel een keer slapen.

 6. Corrina Wassenaar

  Cool deze ga ik zeker even opschrijven en als weer een weekend weggaan, dan eens kijken

 7. Rory

  Wat een originele invalshoek en wat gaaf. 3, 4 en 5! Daar word ik heel blij van. Doet mij denken aan onze fly & drive van jaren terug naar Andalusië. Daar hebben we in twee kloosters gelogeerd. Een was heel luxe (ik was – ok en ben – een luxebeestje). De andere was heel eenvoudig, simpel, maar zó mooi. Ik zal het nooit vergeten. In die simpele kamer was een raam. En toen ik dat opendeed stond de wereld even stil. Een uitzicht! Alsof ik in een schilderij keek. Van de hele reis (en zelfs van reizen naar Amerika en Azië) is dit een moment wat ik van mijn leven nooit meer zal vergeten. Ik weet zelfs nog dat het gordijntje (oker)geel was en van een stugge stof. It’s all about the details.

 8. Caroline

  Oh, dit lijkt ons supercool om te mogen overnachten. Wanneer die ellendige lockdown voorbij is ga ik gelijk boeken hoor!

 9. Stefaan De Winter

  Wij zijn in Eeklo gaan slapen in een klooster, jammer genoeg is het opgedoekt als ik me niet vergis.

  1. Tine

   Bedoel je het Godshuis in Sint-Laureins? Dat is inderdaad gesloten jammer genoeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *