fbpx

Vakantie in een natuurhuisje in Ieper

Beschikbaarheid en prijzen

 

Omschrijving originele accommodatie

Na het einde van de Eerste Wereldoorlog keerde Baron Gaston de Vinck, burgemeester van Zillebeke, als één van de eersten terug naar de Westhoek om aan de wederopbouw van de streek te beginnen. Hij bouwde er een betonnen noodwoning, de “barak van de Vinck”.

Deze naoorlogse noodwoning uit 1919 bevindt zich nog steeds in Zillebeke, wat ondertussen een deelgemeente van Ieper is geworden. Ze werd gerenoveerd in de staat van toen waardoor je er het leven van destijds terug kan ervaren. Het is net alsof je in een teletijdmachine stapt en honderd jaar terug in de tijd gekatapulteerd wordt.

Het natuurhuisje bevindt zich ver weg van alle drukte. Ideaal dus om te onthaasten en je onder te dompelen in een digitale detox. In dit originele vakantiehuisje kunnen 4 personen uniek overnachten. Er bevinden zich 2 authentieke slaapkamers in de vakantiewoning. Verder is alle comfort van toen aanwezig: een kachel om te verwarmen en op te koken, een waterpomp en olielampen. Back to basics dus!

Wil je toch even terugkeren naar de éénentwintigste eeuw? Dat kan in het aanpalende gedeelte met moderne keuken en badkamer met een inloopdouche.

In de omgeving

De eigenaars van Barak de Vinck zijn gepassioneerd door geschiedenis en baten het Museum Hooge Crater in Ieper uit. Dit is een privé museum dat in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog. Bij je verblijf krijg je dan ook gratis toegang tot dit bijzondere museum dat gehuisvest is in een voormalige kapel.

Vlakbij het vakantiehuisje kan je gaan wandelen in het Kraterbos waar er verschillende kraters uit de Eerste Wereldoorlog bewaard gebleven zijn. Ook de Gasthuisbossen zijn een aanrader voor een wandeling door de Zillebeekse natuur. Wandelliefhebbers zullen zich hier dus niet vervelen.

Trek je graag eens de stad in, dan is Ieper een goede keuze. Hier vind je een overzicht terug van de belangrijkste bezienswaardigheden in Ieper. Voor kinderen gaat het attractiepark Bellewaerde en het Aquapark zeker in de smaak vallen.

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Uniek overnachten in een tiny house
Bijzondere verblijfplaatsen in de natuur
Originele citytrip accommodaties
Speciale huisdiervriendelijke verblijfplaatsen

Overzicht

  • 4
  • 2
  • Ieper
  • West-Vlaanderen
  • België

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram