fbpx

Vakantie in een ecolodge vlakbij de taalgrens

Beschikbaarheid en prijzen

 

Omschrijving originele accommodatie

Deze mooie ecolodge ligt in Hannuit, net over de taalgrens in Wallonië. Deze passiefwoning is gebouwd met natuurlijke en ecologische materialen. Dit bijzondere vakantiehuis ligt aan de rand van een dorpje met uitzicht op de velden. Het bevindt zich ver weg van alle drukte en is perfect om helemaal tot rust te komen op vakantie.

In dit natuurhuisje kunnen 4 personen origineel overnachten. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed aanwezig. In de badkamer bevindt zich een douche en toilet. De leefruimte is gezellig ingericht en er is een volledig uitgeruste open keuken aanwezig.

Buiten kan je genieten van het mooie uitzicht op de uitgestrekte natuur. Er is een barbecue aanwezig zodat je ’s avonds gezellig ter plekke kan blijven.

In de omgeving

De ecolodge ligt slechts 500 meter over de grens in Wallonië. Je kan dus zowel de mooie kleine Waalse dorpjes gaan ontdekken alsook de Haspengouwse regio in het zuiden van Limburg. Op de taalgrensgrens bevindt zich het waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit, wat een echte aanrader is wanneer je met kinderen op vakantie bent.

De omgeving leent zich ideaal voor mooie wandel- en fietstochten te maken. Vlakbij bevindt zich het natuurpark Burdinale Mehaigne dat zich uitstrekt over de driehoek tussen Hannuit, Hoei en Andenne. Door het gebied van 11.000 hectare slingeren de rivieren Burdinale en Mehaigne.

Je kan ook een bezoek brengen aan de saffraanplantage van Cotchia, de grootste saffraanplantage van België. Je komt er alles te weten vanaf het aanplanten van de saffraanbollen tot de oogst en je kan er ook dingen proeven waarin saffraan verwerkt wordt. Zeker tijdens de bloeiperiode in oktober is een bezoek echt een aanrader!

Trek je graag eens de stad in? Ook dat kan makkelijk want Sint-Truiden (22km), Hasselt (35km), Namen (35km) en Luik (40km) zijn makkelijk bereikbaar met de auto.

 

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Bijzondere verblijfplaatsen in de natuur
Originele romantische overnachtingen

Overzicht

  • 4
  • 2
  • Hannuit
  • Luik
  • België

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram