Uniek overnachten in het Land van Herve

Beschikbaarheid en prijzen

Tiny house in het Land van Herve

In de Luikse gemeente Herve kan je origineel overnachten in een voormalige elektriciteitscabine. De cabine werd recentelijk gerenoveerd tot een gezellig vakantiehuisje voor 2 personen. Het knusse gebouw van 2,5 meter op 2,5 meter is ingedeeld in 4 verdiepingen. Het lijkt misschien klein maar alle beschikbare ruimte is zo efficiënt ingericht dat er geen centimeter verloren gaat. Dit unieke torengebouw is echt perfect voor een romantische overnachting met zijn tweetjes!

Aan de voorzijde stap je binnen in de inkomhal waar er ook voldoende stockageruimte is. Op de eerste verdieping bevindt zich een goed uitgeruste keuken en een eettafel die handig opgeborgen kan worden. Deze ruimte geeft uit op het verhoogd terras van waar je een prachtig zicht hebt op de omgeving.
De badkamer met douche en toilet bevinden zich op de tweede verdieping. Op de bovenverdieping vind je een tweepersoonsbed terug dat ook omgebouwd kan worden tot zitbank. Van daarboven heb je een 360 graden panoramisch uitzicht op de regio. Ideaal om ’s avonds de zonsondergang te bewonderen.

Wat te doen in het Land van Herve

De gemeente Herve maakt deel uit van het Land van Herve, een regio in het noorden van de provincie Luik. Een heuvelachtig landschap, boomgaarden en heel veel weides kenmerken de streek. De regio is dan ook perfect om mooie natuurwandelingen en fietstochten te maken. Lijn 38, een voormalige spoorlijn die door het Land van Herve loopt, maakt deel uit van het RAVel netwerk.

In Blegny bevindt zich de steenkoolmijn van Argenteau-Trembleur waar jarenlang steenkool ontgonnen werd. In 1980 werd de productie van steenkool stopgezet en werd de mijn gesloten. Daarna werd de site herbestemd tot een toeristisch centrum. Je kan er nu zelfs een bezoek brengen aan de ondergrondse mijnschachten. Deze mijnsite werd in 2012 door Unesco erkend als Werelderfgoed.

In het land van Herve liggen maar liefst 3 dorpen die uitgeroepen zijn tot de 30 mooiste dorpen van Wallonië: Clermont-sur-Berwinne, Olne en Soiron. Ben je fan van pittoreske dorpjes, dan moet je deze zeker eens bezoeken!

De abdij van Val-Dieu in Aubel werd gesticht in 1216. Eeuwenlang was deze cisterciënzerabdij het religieus en economisch centrum van de streek. Momenteel is het een echte culturele en toeristische trekpleister.

De begraafplaats Henri-Chapelle is één van de bekendste Amerikaanse militaire begraafplaatsen in België. Er rusten bijna 8.000 Amerikaanse militairen die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze imposante begraafplaats is maar liefst 57 hectare groot en is echt een aanrader voor een bezoek.

Beschikbaarheid en prijzen

Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Uniek overnachten in een tiny house
Origineel logeren in de hoogte
Bijzondere verblijfplaatsen in de natuur
Speciale romantische overnachtingen

  • 2
  • 1
  • Herve
  • Luik
  • België