Trendy accommodatie in het centrum van Londen

Beschikbaarheid en prijzen: Booking.com

Buitengewoon overnachten in Londen

Het Wombat’s City Hostel London is een hippe en trendy accommodatie in het centrum van Londen. Je kan er origineel overnachten in modern ingerichte kamers. Er zijn zowel privé kamers met eigen badkamer als gedeelde slaapzalen met gemeenschappelijke badkamers. De accommodatie beschikt over verschillende gemeenschappelijke ruimtes zoals een loungeruimte, een terras en een grote keuken met koelkast en microgolfoven.

’s Morgens kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. Voor lunch en diner kan je terecht bij één van de talrijke restaurants in de nabije omgeving van het hostel. In de kelder van het Wombat’s City Hostel bevindt zich een bijzonder sfeervolle bar. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een quiz of comedy night.

Bezienswaardigheden in Londen

Binnen een straal van één kilometer rond het Wombat’s City Hostel bevinden zich twee van de belangrijkste bezienswaardigheden in Londen: de Tower of London en de Tower Bridge.

De Tower of London is een kasteel dat in 1066 gebouwd werd en staat momenteel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Doorheen de geschiedenis heeft het gebouw verschillende functies gehad: van een fort, koninklijk paleis, gevangenis tot een museum. Vandaag de dag valt er heel wat te bezichtigen op het complex van zeven hectare. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de White Tower met de kapel van Sint John, het Jewel House waar de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk veilig bewaard worden en het Medieval Palace. Je kan in de Tower ook een rondleiding volgen met één van de Beefeaters, de voormalige bewakers van de Tower.

De Tower Bridge dateert uit de negentiende eeuw en is hét icoon van Londen. Als je in Londen bent kan je er gewoon niet naast kijken. Wat niet iedereen weet is dat je ook een bezoek kan brengen binnen in de torens van de brug én dat je over de hoge wandelpaden tussen de torens kan wandelen. Een deel van deze 42 meter hoge wandelpaden bestaat uit een glazen vloer waardoor je een uniek uitzicht krijgt op het verkeer en de voetgangers die de brug oversteken. In de zuidelijke toren is een museum ondergebracht waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de brug. Je kan er ook een kijkje nemen in de machinekamer.

De meeste bezienswaardigheden in Londen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het goedkoopst kan je reizen met de Oyster Card of via betaling met een contactloze bankkaart. Een rondvaart op de rivier de Theems mag zeker ook niet ontbreken wanneer je in Londen bent. Het is een erg leuke manier om de stad vanuit een ander perspectief te ontdekken!

Meer tips over Londen kan je terugvinden in ons blogbericht over deze adembenemende stad.

Beschikbaarheid en prijzen: Hotels.com

Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Originele citytrip accommodaties
Bijzondere hostels

  • 2
  • 1
  • Londen
  • Londen
  • Engeland