Slapen in een wijnvat in Stavoren

Beschikbaarheid en prijzen

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Omschrijving originele accommodatie

Hotel De Vrouwe van Stavoren ligt pal aan de haven van Stavoren in Friesland. Je hebt er dan ook een prachtig zicht op de haven, de zeiljachten en boten. Naast gewone hotelkamers kan je hier ook origineel overnachten in Zwitserse wijnvaten. Er zijn twaalf wijnvaten die allen geschikt zijn voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen.

Elk wijnvat beschikt over een afgescheiden slaap- en woongedeelte. In de slaapkamer bevindt zich een groot tweepersoonsbed. In de gezellig ingerichte leefruimte is een comfortabele zitbank, smart tv en bureau aanwezig. Daarnaast beschikt elk wijnvat over een moderne badkamer met inloopdouche, ligbad en toilet. Eén van de wijnvaten beschikt over een jacuzzi en een infrarood/stoom/douchecabine.

’s Morgens kan je de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijt in het restaurant van het hotel. Je kan er van april tot en met oktober ook terecht voor de lunch en het diner. Op de menukaart staat een uitgebreid assortiment aan visspecialiteiten. Voor een drankje ben je welkom in de sfeervolle hotelbar.

In de omgeving

Stavoren ligt aan het Ijsselmeer en je kan er mooie wandelingen maken. De 9 km lange wandeling van Stavoren naar Hindeloopen is een echte aanrader. Langs het water loopt een wandelpad en onderweg kom je er vaak grazende kuddes schapen tegen. De route passeert ook langs het natuurgebied Bocht van Wolkmar. Vanuit de vogelkijkhut kan je het natuurgebied met zijn talrijk aanwezige vogels bewonderen. Wanneer je aangekomen bent in Hindeloopen kan je de trein terug nemen naar Stavoren.

Bij het hotel kan je fietsen huren om de ruimere omgeving te gaan verkennen. Stavoren is één van de Elfsteden en de elfstedenfietsroute loopt zelfs langs het hotel. Van hieruit kan je dus met de fiets starten aan een deel van de 265km lange tocht der tochten.

In de haven van Stavoren kan je van april tot en met oktober de veerboot nemen naar Enkhuizen. Tijdens de tocht over het Ijsselmeer die ongeveer 80 minuten duurt kan je genieten van een drankje en een hapje op de boot. De veerboot legt vlak aan het Zuiderzeemuseum aan. Hier kan je alles te weten komen over de Nederlandse maritieme geschiedenis en er zijn ook enkele prachtig gerestaureerde schepen te bewonderen.

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Originele romantische overnachtingen
Speciale huisdiervriendelijke accommodaties


Deel dit:
Facebooktwitterpinterest

Overzicht

  • max. 2 (+ 2 kinderen)
  • 1
  • Stavoren
  • Friesland
  • Nederland

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram