Slapen in een vuurtoren in Harlingen

Beschikbaarheid en prijzen

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Omschrijving originele accommodatie

Origineel overnachten kan je in de volledig gerestaureerde vuurtoren van Harlingen in de Nederlandse provincie Friesland. Deze stad ligt op de grens van Friesland en de Waddenzee. De vuurtoren werd in 1998 buiten gebruik gesteld en biedt nu een comfortabel onderdak voor twee gasten. Hier kan je hoog boven de oude handelsstad Harlingen overnachten.

Voor de beklimming van de top van de vuurtoren van Harlingen moet je goed te been zijn. Bij binnenkomst vind je eerst de badkamer met ronde doucheruimte. Via een gebogen gang krijg je toegang tot de torenkamer waar zich de belangrijkste leefruimte bevindt. Hier vind je een op maat gemaakt bed, een gezellige zithoek en alle faciliteiten die nodig zijn voor een uitgebreid ontbijt. Vanuit het bed kan je genieten van prachtige zonsondergangen.

Via een steile trap kan je verder nog het lichthuis onder de koperen koepel bereiken. Van hieruit kan je de omheinde omloop betreden die rondom het lichthuis loopt. Het hoogste uitkijkpunt bevindt zich op 24m hoogte waardoor je een uniek uitzicht op de omgeving krijgt. Een overnachting in de vuurtoren van Harlingen is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring!

De vuurtorenwachter zorgt voor het beheer van de vuurtoren en verzorgt de ontvangst. ’s Ochtends wordt er gezorgd voor een ontbijtmand met heerlijke verse broodjes. De vuurtoren van Harlingen beschikt onder andere over een minibar, TV, JBL speakers, Quooker en enkele authentieke elementen zoals een marifoon en een windrichtingmeter.

In de omgeving

Harlingen is één van de Friese Elfteden en ligt ten noorden van de afsluitdijk aan de Waddenzee. In Harlingen kan je onder andere:
– de veerboot nemen naar de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling
– uitwaaien aan het strand van Harlingen
– fietsen langs de Elfstedenroute
– wandelen in het historische centrum, langs de jachthaven, de Waddenpromenade, de grachten en de Leeuwenbrug.
Meer informatie over Harlingen kan je hier terugvinden.

Heb je zin in een dagje wellness? Op 15km van Harlingen bevindt zich Sauna en Beautyressort de Leliehof. In deze kleinschalige sauna in Makkum vind je een infraroodsauna, Turks stoombad, Finse blokhutsauna, wijnvatsauna, hottub en zwembad. In het beautygedeelte kan je genieten van een heerlijke massage, hamambehandeling en gezichtsbehandeling.

Beschikbaarheid en prijzen

Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Bijzondere verblijfplaatsen aan zee
Origineel logeren in de hoogte
Unieke romantische overnachtingen


Deel dit:
Facebooktwitterpinterest

Overzicht

  • 2
  • 1
  • Harlingen
  • Friesland
  • Nederland

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram