fbpx

Slapen in een school in de Westhoek

Beschikbaarheid en prijzen

 

Omschrijving originele accommodatie

Het Oud Schooltje De Linde is een voormalig schoolgebouw uit 1906 en bevindt zich in Wijtschate, een deelgemeente van Heuvelland in West-Vlaanderen. Nadat de school sloot is ze omgebouwd tot een ruim vakantiehuis. Deze groepsaccommodatie is erg sfeervol ingericht met authentieke elementen zoals krijtborden, wereldkaarten, schoolbanken en turnbanken. Ideaal voor een originele overnachting in de Westhoek!

Het ruime vakantiehuis van 420m² is geschikt voor groepen tot twintig personen. Er zijn 5 slaapkamers waar telkens 4 personen kunnen slapen. Daarnaast zijn er ook 5 badkamers aanwezig met een douche en toilet.

In het voormalige schoolgebouw vind je een grote ingerichte keuken en ruime gemeenschappelijke zitkamer. Daarnaast is er nog een gemeenschappelijke ruimte waar een authentieke bar met oud cafémeubilair ingericht is. Op de eerste verdieping is er ook nog een speelkamer voor de kinderen.

In de omgeving

Er valt heel wat te beleven in de omgeving van Wijtschate. Wandelen in het Heuvelland is echt een aanrader met dat prachtige glooiende landschap. Ook de geoefende fietser vindt hier zeker zijn gading want onder andere de Kemmelberg ligt vlakbij. Er zijn verschillende leuke fietsroutes in de omgeving.

Er zijn ook verschillende kindvriendelijke wandel- en fietsroutes. In het speelbos in Wijtschate kunnen kinderen naar hartelust spelen, kampen bouwen en een touwenparcours aanleggen.

De Westhoek staat ook bekend omwille van zijn oorlogsverleden. Je kan er talrijke plaatsen bezoeken die in het teken staan van de Eerste Wereldoorlog zoals musea, herdenkingsplaatsen, monumenten en begraafplaatsen.

Op 10km van Wijtschate ligt het bekende pret- en dierenpark Bellewaerde. Sinds 2019 heeft ook het waterpretpark Bellewaerde Aquapark er zijn deuren geopend. Dit waterpark verzekert waterpret voor het ganse gezin. Er zijn waterattracties voor kinderen van alle leeftijden. Er is ook een groot aquarium met exotische vissen en een klimmuur. Daarnaast kan je in de wellnesszone genieten van een heerlijke sauna of hottub.

Ga je graag eens een brouwerij bezoeken? In de regio zijn er talrijke brouwerijen waar je kennis kan maken met lekkere streekbieren. Op 25km van Wijtschate bevindt zich ook de bekende brouwerij van West-Vleteren. In de Westhoek zijn er ook verschillende wijngaarden die je kan bezoeken.

Verblijf je meerdere dagen in Wijtschate? Dan behoort een dagtrip naar de kust of een dagje Plopsaland De Panne of Plopsaqua ook tot de mogelijkheden. Zoals je ziet heeft een verblijf in de Westhoek veel te bieden!

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Bijzondere groepsaccommodaties
Originele verblijfplaatsen speciaal voor kinderen

Overzicht

  • 20
  • 5
  • Wijtschate (Heuvelland)
  • West-Vlaanderen
  • België

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram