fbpx

Slapen in een kerkje in Friesland

Beschikbaarheid en prijzen

 

Omschrijving originele accommodatie

Het voormalige kerkje Rehoboth in het dorp Peins in Friesland werd in 2019 verbouwd tot een luxueuze accommodatie voor 2 personen. Het kerkje is ideaal voor een originele romantische overnachting met twee.

Er is een gezellige woonkamer met open haard, volledig ingerichte keuken en ruime eetruimte aanwezig. Daarnaast beschikt het kerkje over een moderne badkamer met inloopdouche en een slaapkamer met boxspring.

Het kerkje is landelijk gelegen en aan de achterzijde bevindt zich een terras waar je een indrukwekkend uitzicht hebt op de velden. Het is dé perfecte locatie om helemaal tot rust te komen!

In de omgeving

De omgeving van het voormalige kerkje is uiterst geschikt voor wandelingen te maken. De regio verkennen met de fiets kan ook heel makkelijk want de elfstedenfietsroute passeert bijna aan de accommodatie.

Op 5 km afstand ligt de academiestad Franeker met een mooie historische binnenstad. Er zijn verschillende unieke panden te bewonderen zoals het stadhuis, het Korendragershuisje, de Middeleeuwse Martinikerk, academiehuizen en professorenhuizen. In Franeker, één van de Elfsteden, kan je kiezen voor een bootrondvaart of je kan er zelf een bootje of zelfs een kano huren. Ongetwijfeld een unieke manier om de stad vanop het water te ontdekken!

Harlingen, ook één van de Elfsteden, ligt op 15 km van het kerkje. In deze stad die aan de Waddenzee ligt kan je de veerboot nemen naar de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling. In Harlingen kan je ook genieten van een dagje aan het strand.

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, ligt ook op amper 15 km van het kerkje in Peins. In 2018 was Leeuwarden nog culturele hoofdstad van Europa dus er valt heel wat te beleven. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de Romeinse tijd en daarmee is Leeuwarden één van de oudste steden in het noorden van Nederland. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn:
– Bezoek aan het Fries museum
– Fontein en kunstwerk ‘Love’ van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa
Aquazoo Leeuwarden, een dierentuin met voornamelijk dieren die in het water leven
– Bezoek aan de Oldehove kerktoren, ook wel de Nederlandse toren van Pisa genoemd
– Shoppen in de bruisende winkelstraat Nieuwestad

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Origineel overnachten in een kerk, abdij of klooster
Originele romantische overnachtingen

Overzicht

  • 2
  • 1
  • Peins (Waadhoeke)
  • Friesland
  • Nederland

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram