fbpx

Overnachten in een voormalig schildersatelier in Bornem

Beschikbaarheid en prijzen

Omschrijving originele accommodatie

Het kasteel d’Ursel bevindt zich in Bornem, ten zuidwesten van Antwerpen. Eeuwenlang was dit kasteel het favoriete buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. In 1878 liet hertogin Antonine, een talentvolle amateurkunstenares, een schildersatelier bouwen in het park rondom het kasteel.

Midden in het bos kan je nu origineel overnachten in het voormalige schildersatelier dat omgebouwd werd tot een prachtig vakantiehuis dat onderdak biedt aan 8 personen. In het stijlvol ingerichte gebouw hangen verschillende werken van de hertogin aan de muur.

Door de grote ramen komt er niet alleen veel licht binnen, het voelt ook echt aan alsof je midden in de natuur staat. De rustige ligging van het schildersatelier zorgt ervoor dat dit vakantiehuis ideaal is voor een rustgevende vakantie midden in het bos.

In het voormalige schildersatelier is een ruime leefruimte met open keuken aanwezig. Aansluitend bevindt er zich een gezellig ingericht salon waar je een prachtig zicht naar buiten hebt door het grote raam. Het vakantiehuis beschikt over 4 slaapkamers en 3 badkamers

In de omgeving

In het grote park van het kasteel d’Ursel kan je mooie natuurwandelingen maken. Het domein leent zich ook perfect voor een picknick aan het water met het kasteel op de achtergrond.

De Schelderegio ontdekken kan je het best te voet of met de fiets. Er zijn talrijke mooie wandel- en fietstochten uitgestippeld. Ook een boottocht op de Schelde mag niet ontbreken tijdens je vakantie. Dan leer je deze waterrijke regio pas echt kennen en ontdek je adembenemende vergezichten boordevol met inhammen, kreken en schorren.

Bornem is ook centraal gelegen tussen Antwerpen, Mechelen en Gent. Een daguitstap naar één van deze kunststeden behoort dus ook tot de mogelijkheden bij je verblijf in het schildersatelier.

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Originele groepsaccommodaties
Bijzondere verblijfplaatsen in de natuur
Unieke romantische overnachtingen

Overzicht

  • 8
  • 4
  • Bornem
  • Antwerpen
  • België

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram