Overnachten in een molen in Gelderland

Beschikbaarheid en prijzen

Uniek overnachten in Gelderland

De windmolen De Verrekijker bevindt zich in het dorpje Bergharen in de gemeente Wijchen in de provincie Gelderland. De molen dankt zijn naam aan de prachtige uitzichten op de omgeving doordat de molen op een heuvel ligt.

De voormalige korenmolen uit 1904 is omgevormd tot vakantiehuis en biedt onderdak aan groepen tot 12 personen. Deze windmolen is de perfecte locatie voor originele overnachtingen in het Land van Maas en Waal. Er zijn 6 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig. Op aanvraag kunnen er 2 kinderbedden bijgeplaatst worden.

Er is een volledig ingerichte keuken met bijkeuken waar een koelkast, diepvriezer, wasmachine en droogmachine staan. Deze groepsaccommodatie van 220m² heeft verder nog een gemeenschappelijke woonkamer en speelkamer.

Buiten is er een omheinde tuin met trampoline en andere speeltoestellen. Er is een barbecue aanwezig zodat je bij mooi weer buiten op het terras kan barbecueën.

Wat te doen in Gelderland

De molen is terug draaivaardig gemaakt en je kan aan de beheerder vragen om een kijkje te nemen onder de molenkap. Naast de molen bevindt zich de Kapelberg, het hoogste punt uit de omgeving, met de Mariakapel. Van hieruit kan je prachtige wandelingen maken.

Je kan het Land van Maas en Waal het best met de fiets ontdekken want er zijn talrijke mooie fietsroutes. In de omgeving van de molen kan je fietsen huren om op verkenning te gaan.

Vlakbij de molen bevindt zich het kasteel Hernen dat dateert uit de 14de eeuw. Je kan er een rondleiding volgen met gids of zelf op pad gaan met een “pratende lantaarn” die meer informatie geeft. Ongetwijfeld een leuk gegeven voor een bezoek met kinderen! Ook de ruïne van kasteel Batenburg ligt in de nabije omgeving en kan bezichtigd worden.

Andere mogelijkheden in de omgeving zijn:
– Het klimpark Zips & Ropes
– Bezoek aan het Afrikamuseum
– De Tuinen van Appeltern
– Paintballen in Nijmegen
– Bezoek aan de vestingstad Grave
– Sauna en beautycenter De Thermen
– Amusementspark Tivoli, het leukste pretpark voor kinderen

Beschikbaarheid en prijzen

Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Bijzondere groepsaccommodaties
Uniek logeren in de hoogte
Originele verblijfplaatsen speciaal voor kinderen
Speciale huisdiervriendelijke accommodaties

  • 12
  • 6
  • Bergharen (Wijchen)
  • Gelderland
  • Nederland