fbpx

Logeren in een treinstation in Wallonië

Beschikbaarheid en prijzen

 

Omschrijving originele accommodatie

Het voormalige treinstation in het Naamse Houyet is omgebouwd tot een bijzonder groepsverblijf. Het stationsgebouw werd prachtig gerenoveerd in 2017 met behoud van authentieke elementen. Het is de perfecte accommodatie voor een onvergetelijke vakantie met familie of vrienden in Wallonië!

Het gebouw heeft een bewoonbare oppervlakte van 300 vierkante meter en beschikt over een ruime leefruimte met een open keuken die volledig uitgerust is. Het treinstation biedt onderdak aan 14 personen. Je kan er origineel overnachten in één van de 5 mooi ingerichte slaapkamers. In het treinstation zijn ook 4 badkamers aanwezig. Daarnaast is er nog een gemeenschappelijke ontspanningsruimte met biljart en voetbaltafel.

Het voormalige perron is nu ingericht als terras. Door de rustige ligging aan het einde van een doodlopende straat is het hier ideaal vertoeven. Het domein is 4.000 vierkante meter groot en dus ideaal voor een verblijf met kinderen. Bovendien is er ook een jeu de boulesbaan aanwezig.

In de omgeving

De regio leent zich ideaal om mooie natuurwandelingen te maken. De rivier de Lesse stroomt door Houyet dus een kajaktocht mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in de zomer. In het park van Furfooz kan je tijdens een wandeltocht kennismaken met de geologische, archeologische en natuurlijke rijkdom van de regio. Een leerrijke ontdekkingstocht voor jong en oud!

Een bezoek aan de grotten van Han behoort ook tot de mogelijkheden. De grotten bevinden zich op ongeveer 20 kilometer van het treinstation. In het ondergrondse gangenstelsel ontdek je een prachtige ondergrondse wereld. In het wildpark kan je achteraf ook nog wolven en beren spotten.

Ga je graag een stad bezoeken? Dan zijn Dinant en Rochefort leuke aanraders. Dinant staat bekend vanwege zijn prachtige citadel, de collegiale Notre-Dame kerk en de grot La Merveilleuse. Rochefort is wereldberoemd door zijn trappistenbier maar ook het Archeoparc mag je zeker niet overslaan. Hier werd een reconstructie gemaakt van één van de grootste villa’s uit de Gallo-Romeinse tijd.

 

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Originele groepsaccommodaties
Unieke budgetvriendelijke overnachtingen
Speciale huisdiervriendelijke accommodaties

Overzicht

  • 14
  • 5
  • Houyet
  • Namen
  • België

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram