Logeren in een gevangenis in Stockholm

Meer info: Booking.com

Omschrijving originele accommodatie

Långholmen Hotell bevindt zich in een voormalige gevangenis op het eiland Långholmen in het centrum van Stockholm. Tot 1975 was dit gebouw nog de grootste gevangenis van Zweden met meer dan 500 cellen. Ondertussen is het omgebouwd naar een hotel met 95 kamers.

Je kan er origineel overnachten in tweepersoonskamers of in familiekamers die geschikt zijn voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De kamers zijn modern ingericht met authentieke elementen die verwijzen naar de geschiedenis van het voormalige gevangenisgebouw. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche.

’s Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. In het gebouwencomplex is ook een restaurant waar je de Zweedse culinaire tradities kan ontdekken. Voor een drankje kan je terecht in hotelbar Finkan.

In de omgeving

In het midden van het voormalige gevangeniscomplex vind je het gevangenismuseum waar je alles te weten kan komen over de geschiedenis van de voormalige gevangenis.

Stockholm is echt een kindvriendelijke citytrip bestemming. Hier vind je verschillende tips voor een bezoek aan Stockholm met kinderen.

Vlakbij het Långholmen Hotell is een klein strand waar je kan zwemmen. Bij het hotel kan je fietsen huren. Ideaal voor de stad te ontdekken! Meer tips over Stockholm kan je terugvinden in ons blogbericht over de stad.

Meer info: Hotels.com


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Originele citytrip accommodaties
Speciale overnachtingen in een gevangenis

  • 2 (+ 2 kinderen)
  • 1
  • Stockholm
  • Stockholm
  • Zweden