fbpx

Hemels slapen in een voormalig klooster in Gent

Beschikbaarheid en prijzen

Omschrijving originele accommodatie

Hotel Monasterium PoortAckere is gevestigd in een voormalig klooster in het historische centrum van Gent. Deze charmante accommodatie waarvan de historiek teruggaat tot in 1278 is ideaal gelegen voor een bezoek aan de stad. Het voormalige klooster is ook uitermate geschikt voor een romantische overnachting met z’n tweetjes.

De 47 hotelkamers zijn verspreid over de vier gebouwen van het voormalige klooster: de Maagdenvleugel (het voormalige weeshuis), het Slot (het gedeelte waar de kloosterzusters verbleven), het Breedhuis (de voormalige woning van de dokter) en het Huis van de Rector (de voormalige aalmoezenierswoning). Je kan er origineel overnachten in één van de drie types van kamers: Standaard, Comfort en Superior. De hotelkamers zijn geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen.

Je kan de dag goed starten met een ontbijt in de Kapittelzaal onder prachtige neogotische booggewelven. Bij goed weer kan je ook genieten van het ontbijtbuffet in de gezellige binnentuin. Er is een groepsrestaurant waar enkel groepen vanaf 16 personen terecht kunnen maar in de omgeving zijn er talrijke gezellige eetgelegenheden.

In de omgeving

In de historische binnenstad van Gent valt er heel wat te beleven. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Sint-Baafskathedraal, het Belfort, de Sint-Niklaaskerk, het middeleeuwse Gravensteen, het stadhuis en de moderne markthal. Ook een boottocht op de Leie mag niet ontbreken om de stad vanuit een ander perspectief te ontdekken.

Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan één van de drie begijnhoven die Gent rijk is. Ondanks dat je in een grootstad bent, is het er toch een oase van rust en stilte. De schattige huisjes en kasseistraatjes zijn absoluut de moeite waard om eens langs te wandelen.

Een wandeling doorheen de smalle straatjes van het Patershol mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan Gent. Een andere aanrader voor een stadswandeling is het Graffiti straatje (Werregarenstraat). De muren van dit straatje zijn volledig ingepalmd door graffitikunstenaars.

Minder bekend maar zeker de moeite waard is een bezoekje aan de ruïnes van de Sint-Baafsabdij, net buiten het centrum van Gent. Voor een drankje kan je terecht in de sfeervolle herberg Macharius die in het poortgebouw gehuisvest is.

Wil je de stad op een unieke manier ontdekken? Via Ghent in Motion kom je alles te weten over de stad via audiovisuele projecties in één van de oudste kelders van Gent. Echt een unieke ervaring!

In dit blogbericht vind je enkele andere leuke tips voor Gent terug. Nog meer inspiratie voor een weekendje Gent kan je in deze reisgids terugvinden.

Beschikbaarheid en prijzen


Niet helemaal gevonden wat je zocht? Hier vind je nog andere originele overnachtingen die je kunnen interesseren:
Bijzonder slapen in een kerk, abdij of klooster
Speciale romantische overnachtingen
Originele citytrip accommodaties

Overzicht

  • 2 (+ 2 kinderen)
  • 1
  • Gent
  • Oost-Vlaanderen
  • België

Volg ons

Facebooktwitterpinterestinstagram